Interaktiv Säkerhet

Blogg

Vår blogg

Under åren som vi har arbetat har vi samlat på oss spetskunskap och erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Här har vi samlat artiklar om whistleblowing och moderering som vi hoppas du kommer tycka är givande och intressanta.

Vår vision är att dessa texter ska hjälpa dig genom djungeln av visselblåsartjänster så att du kan hitta den bästa informationen anpassad till dig och gärna starta en diskussion med oss. 


Vad är visselblåsning och varför är det viktigt?

Visselblåsare har länge haft en negativ klang, men utgör en mycket viktig funktion i samhället eftersom det ofta är de som upptäcker oegentligheter och missförhållanden. I den här artikeln förklarar vi vad visselblåsning är och varför det är viktigt. LÄS MER.

Därför måste du moderera ditt innehåll på nätet

Det är enklare än någonsin att sprida innehåll på nätet. Men hur säkerställer du att ert varumärke inte associeras med olämpligt eller olagligt innehåll? LÄS MER.

4 steg för att börja skydda ditt företag mot korruption och oegentligheter

Vi läser i tidningar om korruptionsskandaler med mutor och fiffel och tänker att "det där händer aldrig oss". Men är du så säker på det? Detta är del ett i hur du skyddar ditt företag. LÄS MER.

6 tips för att optimera din visselblåsarfunktion

När du väl bestämt dig för att ha en visselblåsarfunktion är det några saker du bör ha i åtanke för att kunna maximera fördelarna. Vi har sammanställt sex tips som kommer göra att din visselblåsarfunktion fungerar så bra möjligt. LÄS MER

 


Så här skyddar du ditt varumärke i sociala medier

Sociala medier är fantastiskt på många sätt, när det används till vad det är ämnat för - att skapa engagemang och delaktighet.Men hur skyddar du ditt varumärke på bästa sätt så att det inte associeras med något som kan skada verksamheten. LÄS MER.

Så här fungerar moderering

Att moderera sitt innehåll är viktigare än någonsin, oavsett om det är i sociala medier eller kampanjer. Men hur fungerar moderering i praktiken? LÄS MER.

4 steg för att ytterligare säkra upp och skydda ditt företag

Vi läser i tidningar om korruptionsskandaler med mutor och fiffel och tänker att "det där händer aldrig oss". Men är du säker på det? Detta är del två i hur du skyddar ditt företag. LÄS MER.

Så här utformar du en bra whistleblowingpolicy

Alla företag bör ha en whistleblowingpolicy. Men vad ska man tänka på när man utformar den? Vi har sammanställt fem punkter för att du ska kunna skapa en tydlig och lättanvänd policy som passar just din organisation. LÄS MER

Betydelsen av ett rapporteringssystem

Hur upptäcker man bedrägerier och missförhållanden inom ett företag? LÄS MER