INTERAKTIV SÄKERHETS BLOGG

Allas röst har betydelse.

En blogg om moderering, visselblåsning och trygghet på nätet

Skydda ditt varumärke på sociala medier

Sociala medier är fantastiskt på många sätt, när de används till vad de är ämnade för – att skapa engagemang och delaktighet. Och det är så enkelt att skapa en närvaro. Allt du behöver är ett konto, innehåll och sen är du igång. Men hur kan man skydda sitt varumärke i sociala medier på bästa sätt så att det inte blir associerat med något som kan skada verksamheten?

En närvaro på sociala medier ger ert företag möjlighet att ha en aktiv dialog både med prospekts och kunder. Ni kan där stärka ert varumärke och använda plattformen för att hitta tvillingar till er existerande kundbas. Att dra igång diskussioner är spännande och kan ge uppslag till nya idéer och ni får höra vad kunderna tycker om er verksamhet. Men samtidigt gäller det att ha koll på att kommentarer och innehåll som användarna delar inte är olämpligt eller stötande. Tyvärr förekommer det både trakasserier, hot, rasism och annat olagligt.  

Så hur ska du skydda ditt varumärke på sociala medier?

Det bästa sättet är att övervaka och moderera ert innehåll och kommentarer på era sociala medier. På så sätt kan ni upptäcka eventuella problem och om det finns olämpligt innehåll som påverkar ert varumärke. Innehåll får otroligt snabbt spridning på kanaler som Facebook, Instagram och Youtube och då inte bara sådant som är direkt olagligt. Även andra kommentarer kan skada verksamheten som fake news, obefogad kritik eller annan ryktesspridning. Det gäller att ha koll dygnet runt alla dagar i veckan.

Ett bra upplägg är att dels själv ha koll på sina sociala medier men att komplettera med en modereringstjänst från ett externt bolag. Ni själva kan fokusera på att interagera och hålla en dialog med era kunder medan företaget som sköter modereringen håller ständig koll på kommentarer och tar bort innehåll som är stötande och olämpligt.


 Interaktiv Säkerhet utför vi bland annat:

  • kontroll av den dagliga aktiviteten på samtliga sociala kanaler
  • kontroll av kommentarer på flera olika språk
  • moderering av Facebook, Instagram, Youtube m.fl.
  • kontroll av marknadsföring och tävlingar
  • förhindrar spridning av falska varor
  • radering av spam och stötande innehåll
  • innehållsmoderering

Har du frågor om artikeln eller andra funderingar, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Dela artikeln
INTERAKTIV SÄKERHET BLOGG

Vad vill du läsa om nu…

Kända visselblåsare: Karin Törnqvist betalade ett högt pris

Karin blev folkets hjältinna, men fick också uppleva repressalier efter visselblåsningen om maktmissbruk inom Göteborgs Energi.

Vad är visselblåsning och varför är det viktigt?

Syftet med visselblåsning är att upptäcka allvarliga missförhållanden. Det bästa sättet är genom en visselblåsarfunktion.

10 anledningar att satsa på visselblåsning

Nytt år och nya möjligheter! Läs mer om 10 viktiga anledningar till att satsa på visselblåsning under 2023.

Interaktiv Säkerhet