INTERAKTIV SÄKERHETS BLOGG

Allas röst har betydelse.

En blogg om visselblåsning, moderering och trygghet på nätet.

Skydda ditt varumärke på sociala medier

Sociala medier är fantastiskt på många sätt, när de används till vad de är ämnade för – att skapa engagemang och delaktighet. Och det är så enkelt att skapa en närvaro. Allt du behöver är ett konto, innehåll och sen är du igång. Men hur kan man skydda sitt varumärke i sociala medier på bästa sätt så att det inte blir associerat med något som kan skada verksamheten?

En närvaro på sociala medier ger ert företag möjlighet att ha en aktiv dialog både med prospekts och kunder. Ni kan där stärka ert varumärke och använda plattformen för att hitta tvillingar till er existerande kundbas. Att dra igång diskussioner är spännande och kan ge uppslag till nya idéer och ni får höra vad kunderna tycker om er verksamhet. Men samtidigt gäller det att ha koll på att kommentarer och innehåll som användarna delar inte är olämpligt eller stötande. Tyvärr förekommer det både trakasserier, hot, rasism och annat olagligt.  

Så hur ska du skydda ditt varumärke på sociala medier?

Det bästa sättet är att övervaka och moderera ert innehåll och kommentarer på era sociala medier. På så sätt kan ni upptäcka eventuella problem och om det finns olämpligt innehåll som påverkar ert varumärke. Innehåll får otroligt snabbt spridning på kanaler som Facebook, Instagram och Youtube och då inte bara sådant som är direkt olagligt. Även andra kommentarer kan skada verksamheten som fake news, obefogad kritik eller annan ryktesspridning. Det gäller att ha koll dygnet runt alla dagar i veckan.

Ett bra upplägg är att dels själv ha koll på sina sociala medier men att komplettera med en modereringstjänst från ett externt bolag. Ni själva kan fokusera på att interagera och hålla en dialog med era kunder medan företaget som sköter modereringen håller ständig koll på kommentarer och tar bort innehåll som är stötande och olämpligt.


 Interaktiv Säkerhet utför vi bland annat:

  • kontroll av den dagliga aktiviteten på samtliga sociala kanaler
  • kontroll av kommentarer på flera olika språk
  • moderering av Facebook, Instagram, Youtube m.fl.
  • kontroll av marknadsföring och tävlingar
  • förhindrar spridning av falska varor
  • radering av spam och stötande innehåll
  • innehållsmoderering

Har du frågor om artikeln eller andra funderingar, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Dela artikeln
INTERAKTIV SÄKERHET BLOGG

Vad vill du läsa om nu…

Skapa en visselblåsarfunktion som alla vågar använda

Så skapar du en visselblåsarfunktion där medarbetarna vågar lämna ut uppgifter utan rädsla för repressalier.

Visselblåsarlösningar efter Metas rekordhöga böter: Vad bör man tänka på vid val av leverantör av visselblåsartjänster? 

Om vikten av att säkerställa ett tillräckligt skydd av personuppgifter vid valet av leverantör för visselblåsartjänster.

Speak up: Skapa en bättre företagskultur för att kommunicera mera effektivt även om svåra ämnen

Vill du att dina anställda ska berätta när de har en bra idé eller våga säga ifrån när något inte fungerar?

Interaktiv Säkerhet
Boka ett möte

KONTAKTA OSS !

Vårt team är redo att svara på dina frågor. Boka ett gratis möte eller demonstration av vårt system genom att fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart som möjligt!