INTERAKTIV SÄKERHETS BLOGG

Allas röst har betydelse.

En blogg om visselblåsning, moderering och trygghet på nätet.

Betydelsen av interna rapporteringssystem

Hur upptäcker man bedrägerier och missförhållanden inom ett företag? En viktig pusselbit är betydelsen av interna rapporteringssystem. Företag som har en anonym visselblåsarfunktion har även genomgående mindre ekonomiska förluster än andra företag

Oegentligheter kan uppmärksammas på olika sätt

Enligt undersökningen Report To The Nations 2020 från ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) så bidrar faktiskt tips från anställda med en överlägset stor del. Hela 43% av alla bedrägerier inom företag blev upptäckta tack vare ett tips.

Rapporten visar också att antalet tips kommer att öka med implementering av interna rapporteringssystem. Med anonyma visselblåsare och en anonym konversation genom en visselblåsartjänst vågar fler larma om oetisk verksamhet på arbetsplatsen. Det kan hjälpa företaget att spara stora summor pengar. Med bättre intern kontroll så minskar även riskerna för skadat anseende.

Interna rapporteringssystem ger nöjdare anställda

En bonuseffekt av rapportsystem är att anställda som känner att ledningen litar på dem är gladare och nöjdare med sin arbetsplats, enligt en studie av PayScale. Med en visselblåsartjänst visar företaget att varje enskild arbetstagares röst är viktig och kan göra stor skillnad. Det blir en snöbollseffekt där anställda känner att de har mer ansvar och att de tillsammans med företaget kan se till att bli bäst på marknaden.

Läs även: Uppmuntra alla att rapportera missförhållanden internt


Är du redo? Vill du diskutera visselblåsarsystem för just ditt företag eller din organisation? Interaktiv Säkerhet erbjuder en komplett visselblåsarlösning med egen webbplats för er visselblåsarfunktion. Kontakta oss så berättar vi mera!

Har du frågor om artikeln eller andra funderingar, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Dela artikeln
INTERAKTIV SÄKERHET BLOGG

Vad vill du läsa om nu…

Skapa en visselblåsarfunktion som alla vågar använda

Så skapar du en visselblåsarfunktion där medarbetarna vågar lämna ut uppgifter utan rädsla för repressalier.

Visselblåsarlösningar efter Metas rekordhöga böter: Vad bör man tänka på vid val av leverantör av visselblåsartjänster? 

Om vikten av att säkerställa ett tillräckligt skydd av personuppgifter vid valet av leverantör för visselblåsartjänster.

Speak up: Skapa en bättre företagskultur för att kommunicera mera effektivt även om svåra ämnen

Vill du att dina anställda ska berätta när de har en bra idé eller våga säga ifrån när något inte fungerar?

Interaktiv Säkerhet
Boka ett möte

KONTAKTA OSS !

Vårt team är redo att svara på dina frågor. Boka ett gratis möte eller demonstration av vårt system genom att fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart som möjligt!