Interaktiv Säkerhet

Moderering

Därför måste du moderera ditt innehåll på nätet

dator_moderera

Under åren som vi har arbetat har vi samlat på oss spetskunskap och erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Här har vi samlat artiklar om whistleblowing och moderering som vi hoppas du kommer tycka är givande och intressanta.

Vår vision är att dessa texter ska hjälpa dig genom djungeln av visselblåsartjänster så att du kan hitta den bästa informationen anpassad till dig och gärna starta en diskussion med oss. 

TILLBAKA TILL BLOGGEN

Det är enklare än någonsin att sprida innehåll på nätet. Men hur säkerställer du att ert varumärke inte associeras med olämpligt eller olagligt innehåll?

Internet är fullt av troll, spam och fejk news. Det absolut bästa sättet att hålla koll på vad som händer på er sajt och i sociala medier är att övervaka och moderera innehållet - så kallad innehållsmoderering.

Innehållsmoderering innebär att en erfaren tredje part kontrollerar och hanterar olämpligt innehåll på nätet. Det innefattar hemsidor, sociala medier, kampanjer, appar, forum och mycket mer. Genom att sätta upp ett antal regler om vad som är acceptabelt och vad som inte är det, kan innehåll snabbt tas bort.

Felaktigt innehåll gör inte bara att ditt varumärke får lida och utsättas för dålig press. Det finns faktiskt en lag som svenska innehållssajter måste följa. Lagen om Elektroniska Anslagstavlor berör alla som publicerar innehåll på nätet och där användare kan kommentera.

Om ert företag exempelvis tillhandahåller eller administrerar en elektronisk anslagstavla är ni ansvariga för att ta bort eller förhindra att innehållet sprids vidare. Vi har märkt att det är förvånansvärt många företag som ännu inte har en strategi för att hantera nödvändig moderering, vilket också lett till dryga böter eller ännu värre.

Så, vänta inte för länge för att ha innehållsmoderering för alla era tjänster på internet. För här gäller det att vara smart och förekomma problemen som kan uppdagas.


Interaktiv Säkerhet är det företag i Sverige som har mest erfarenhet av att jobba med innehållsmoderering. Vi minimerar risker och 
uppmärksammar våra kunder på eventuella problem
 som snabbt kan växa och bli större.

Vi utför bland annat:

• Moderering av diskussionsforum
• Facebook-moderering 
• Identifiering och eliminering av spam 
• Kontroll av marknadsföring och tävlingar
• Kontroll av bild- och videomaterial

Vi tillhandahåller våra tjänster 24/7 så att du kan lugnt sova om kvällarna och fokusera på annat under helgerna.

Ta kontakt med oss redan idag för att försäkrar er om att ert innehåll följer lagen och inte negativt påverkar varumärket.