INTERAKTIV SÄKERHETS BLOGG

Allas röst har betydelse.

En blogg om moderering, visselblåsning och trygghet på nätet

Därför måste du moderera ditt innehåll på nätet

Idag är det enklare än någonsin att sprida innehåll på nätet. Men hur säkerställer du att ert varumärke inte associeras med olämpligt eller olagligt innehåll? Det absolut bästa sättet att hålla koll på vad som händer på er sajt och i sociala medier är att övervaka och moderera innehåll på nätet. Det kallar man med ett annat ord innehållsmoderering.

Att moderera innehåll på nätet

Moderering innebär att kontrollera och hantera olämpligt innehåll på nätet. Det innefattar bland annat hemsidor, sociala medier, kampanjer, appar, forum och mycket mer. Genom att sätta upp ett antal regler om vad som är acceptabelt och vad som inte är det, kan man snabbt ta bort olämpligt innehåll.

Felaktigt innehåll

Olämplig och felaktigt innehåll gör inte bara att ditt varumärke får lida och blir utsatt för dålig press. Det finns faktiskt en lag som svenska innehållssajter måste följa. Lagen om Elektroniska Anslagstavlor berör alla som publicerar innehåll på nätet och där användare kan kommentera.

Om ert företag exempelvis tillhandahåller eller administrerar en elektronisk anslagstavla är ni ansvariga för att ta bort eller förhindra att innehållet får vidare spridning. Vi har märkt att det är förvånansvärt många företag som ännu inte har en strategi för att hantera nödvändig moderering. Det har också lett till dryga böter eller ännu värre. Så, vänta inte för länge med att implementera innehållsmoderering för alla era tjänster på internet. För här gäller det att vara smart och förekomma problemen som kan dyka upp.

Läs också:


Interaktiv Säkerhet kan erbjuda en komplett lösning för moderering av användargenererat innehåll, med övervakning dygnet runt. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om tjänsten!

Har du frågor om artikeln eller andra funderingar, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Dela artikeln
INTERAKTIV SÄKERHET BLOGG

Vad vill du läsa om nu…

Uppmuntra rapportering av oegentligheter genom belöningssystem för visselblåsare

Olika typer av belöningssystem kan göra människor mer benägna att dela med sig av information om missförhållanden. 

Hur kan organisationen skydda visselblåsare från repressalier?

Genom proaktiva åtgärder kan man lättare skydda visselblåsare mot repressalier.

Lista: Tio kända visselblåsare genom tiderna 

Här kan du läsa om tio mycket uppmärksammade visselblåsarfall genom tiderna.

Interaktiv Säkerhet