Just nu talas det mycket om anonym visselblåsning i Sverige, efter den nya visselblåsarlagen som trädde i kraft 17 juli 2022.

Hur ska man följa EU-direktivet och vad gäller enligt GDPR? Hur tar man fram en visselblåsarpolicy? Ett säkert visselblåsarsystem i enlighet med de nya lagkraven kan faktiskt vara enklare och billigare än många tror – men det är viktigt att hitta rätt extern leverantör.

Vi har jobbat med visselblåsning och trygghet på nätet i över tio år. All vår kunskap och erfarenhet finns integrerad i vårt moderna webbaserade visselblåsarsystem med säker hosting i Sverige.

Internet är fantastiskt. Men vad händer på er sajt just nu? Moderering av användargenererat innehåll minimerar såväl legala som varumärkesmässiga risker, samt att få missnöjda användare.

Riskerna tar inte ledigt vare sig kvällstid eller helger, så det är viktigt att säkerställa en hållbar struktur för detta arbete.

Interaktiv Säkerhet har skött modereringen åt stora mängder kunder i över 15 år, som kundens förlängda arm. Vi agerar helt och hållet utifrån användarvillkoren och tar omgående bort inlägg som bryter mot dessa.

Den svenska visselblåsarlagen kommer ur EU:s visselblåsardirektiv som slår fast att större organisationer måste ha en säker visselblåsarfunktion på plats. Från 17 juli 2022 gäller det arbetsgivare med 250 eller fler anställda. Att skaffa en trygg visselblåsarfunktion som uppfyller den nya lagen behöver varken vara krångligt eller dyrt. Men det är viktigt att det blir rätt. Läs mer om visselblåsarsystem och boka ett kostnadsfritt möte med demo av våra tjänster!

Visselblåsartjänst, visselblåsarsystem, visselblåsarfunktion.

Ny lag från
17 juli i år

Interaktiv Säkerhet löser en säker och kostnadseffektiv modereringslösning för ert företag. Vi hjälper er att hålla kontroll varje timme, 24/7, med vår kostnadseffektiva modell. Vi modererar allt från kommentarer på artiklar, till sociala medier som Facebook, Instagram och Youtube.

Visselblåsarsystem

Hosting betyder helt enkelt var någonstans geografiskt ett företag förvarar sin data. Varför är det viktigt för visselblåsning? Beroende på var data befinner sig geografiskt, kan den lyda under olika lagar.

Enligt EU-direktivet och GDPR (dataskyddsförordningen) måste visselblåsartjänster hostas inom EU. För oss är det självklart att gå ett steg längre och bevara den känsliga delen av data från visselblåsning här i Sverige. Läs mer här.

Interaktiv Säkerhet
Boka ett möte

KONTAKTA OSS !

Vårt team är redo att svara på dina frågor. Boka ett gratis möte eller demonstration av vårt system genom att fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart som möjligt!