Interaktiv Säkerhet

Whistleblower

Skapa en visselblåsarfunktion medarbetarna vågar använda

Under åren som vi har arbetat har vi samlat på oss spetskunskap och erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Här har vi samlat artiklar om whistleblowing och moderering som vi hoppas du kommer tycka är givande och intressanta.

Vår vision är att dessa texter ska hjälpa dig genom djungeln av visselblåsartjänster så att du kan hitta den bästa informationen anpassad till dig och gärna starta en diskussion med oss. 

TILLBAKA TILL BLOGGEN

Allt fler företag och organisationer börjar utforska möjligheterna med visselblåsare som ett sätt att motverka att korruption, jäv och oegentligheter sker inom organisationen. Men hur skapar du en funktion där medarbetarna vågar lämna ut uppgifter utan risk för repressalier?

Det finns flera kända visselblåsare som avslöjat att företag, myndigheter och organisationer sysslar med olagliga eller oetiska verksamheter. Deras handlingar har uppmärksammat oss på dessa missförhållanden och på många sätt är vi tacksamma att de vågade kliva fram. För vi får oftast bara höra om de visselblåsare som fått lämna allt bakom sig och fly hals över huvud. För många medarbetare kan detta vara avskräckande exempel som förhindrar att man berättar om vad man sett eller hört.

LÄS OCKSÅ: Vad är visselblåsning och varför är det viktigt?

För organisationer som menar allvar med att man vill att medarbetare ska kunna rapportera när oegentligheter sker är det av yttersta vikt att rapporteringssystemet skyddar uppgiftslämnaren. Att skicka ett mail till en högre chef är långt ifrån det bästa sättet att hantera den här typen av rapportering, eftersom det exponerar uppgiftslämnaren och i värsta fall är den högre chefen en del av problemet.

Flera organisationer börjar därför köpa in dessa funktioner för att garantera att inga avslöjande uppgifter hamnar i orätta händer. Dessutom ger denna externa funktion ytterligare ett lager av kontroll för att se om det ligger något bakom anklagelserna och kan göra en opartisk bedömning av såväl uppgifterna som de anklagade individerna i organisationen.

LÄS OCKSÅ: Så här utformar du en bra whistleblowerpolicy

När du väljer leverantör bör du se till att de har en gedigen tjänst och en beprövad erfarenhet, då det här är ärenden som du vill ska hanteras säkert, skyndsamt och med god sekretess. Du bör dessutom se till att medarbetarna själva kan läsa på om leverantören, processen och hur tjänsten fungerar så de kan känna sig trygga i att lämna ut uppgifter om oegentligheter. Det handlar helt enkelt om att skapa ett förtroende för tjänsten. För utan förtroende kommer medarbetarna aldrig bli de visselblåsare du vill att de ska vara.  


Interaktiv Säkerhet erbjuder visselsystem i färdiga paketeringar som vi av erfarenhet vet täcker de flestas behov, men självklart kan vi även skräddarsy en lösning för just er verksamhet.

Kontakta oss för mer information på: 
info@whistleblower.se eller 0340-69 56 02