Interaktiv Säkerhet

Moderering

Så här fungerar moderering

Under åren som vi har arbetat har vi samlat på oss spetskunskap och erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Här har vi samlat artiklar om whistleblowing och moderering som vi hoppas du kommer tycka är givande och intressanta.

Vår vision är att dessa texter ska hjälpa dig genom djungeln av visselblåsartjänster så att du kan hitta den bästa informationen anpassad till dig och gärna starta en diskussion med oss. 

TILLBAKA TILL BLOGGEN

Att moderera sitt innehåll på nätet, oavsett om det är i sociala medier, forum eller kampanjer, är viktigare än någonsin. Men hur går det egentligen till i praktiken?

Målet med moderering är att upptäcka och ta bort olämpligt och olagligt innehåll som kan skada ett företag eller varumärke. Att göra detta på egen hand kan vara svårt då det kräver stora resurser för att hålla koll på alla plattformar dygnet runt.  

Den vanligaste lösningen är att anlita ett företag som sköter om er moderering. På så sätt får ni kontroll på vad som händer dygnet runt, alla dagar om året utan att behöva lägga egna resurser på att utföra arbetet.

Vilket typ av innehåll kan modereras

Allt innehåll som finns på internet kan modereras. Ofta handlar det om att ta bort olämplig innehåll på diskussionsforum, kommentarer, sociala medier eller i digitala kampanjer.

Moderering av media

En av de vanligaste tjänsterna för moderering innefattar övervakning av artikelkommentarer där det är vanligt att spam, troll eller ännu värre dyker upp. I många uppdrag ingår även kontroll av bloggar, forum, bilder och videoklipp. Modereringen sker dygnet runt alla dagar i veckan. Företaget som står för modereringen rapporter in till er kontaktperson om vad som pågår så att ni hela tiden har kontroll över läget.

Moderering av sociala medier

På nära alla sociala mötesplatser förekommer det hot, rasism, trakasserier och annat olämpligt innehåll. Som företag kan du få hjälp med att ha full kontroll på samtliga era sociala mediekanaler som Facebook, Youtube och Instagram. Moderering av sociala medier handlar ofta om att ta bort rasistiskt eller annat stötande innehåll, radering av spam eller förhindra spridning av innehåll som bryter mot användarvillkoren.

Moderering av kampanjer

Ofta har man flera samtidiga kampanjer som rullar dygnet runt. Kampanjer ger förstås fantastiska möjligheter att förmedla en tjänst eller produkt, men det du kanske inte räknat med är att du måste också ha koll på vad som associeras med era kampanjer. I många digitala kampanjer vill man ge användarna möjlighet att exempelvis dela videoklipp eller bilder. Självklart ska man kunna göra det utan att oroa sig för att det sprids otillåtet material eller att troll vill sprida osanningar om er verksamhet. Här hjälper moderering till så att era kampanjer verkligen uppnår sitt syfte och mål.

Hur fungerar moderering?

Innan vi börjar ett uppdrag går vi tillsammans igenom med kunden vilka krav och förväntningar de har så att vi kan skräddarsy en perfekt lösning. Vi genomför både förhandsmoderering och efterhandsmoderering efter de riktlinjer som ni satt upp.

Allt inkommande material på exempelvis forum och bloggar kontrolleras av våra moderatorer. För att nå bästa resultat genomför vi på Interaktiv Säkerhet manuell moderering tillsammans med tekniska lösningar. Kombinationen av teknik och mänsklig analys resulterar i en snabb och effektiv service där ert företag hela tiden har full kontroll.

Alla våra moderatorer är utbildade och har gedigen erfarenhet av att arbeta med sociala mötesplatser. De är även utbildade av rikskriminalpolisen gällande pedofili och rasism.

Som företag betalar ni endast för den belastning som arbetet faktiskt omfattar. Detta innebär att tjänsten är kostnadseffektiv både för små och stora företag. De flesta företag efterfrågar en löpande modereringstjänst för sina kanaler, men du kan självklart använda tjänsten vid enstaka kampanjer eller andra tillfälliga behov.

Alla företag som har en närvaro i digitala medier måste ha koll på vad som får och inte får vara publicerat på internet. Att ha koll dygnet runt och alla dagar i veckan är ett arbete som vi gärna åtar oss så att ni kan istället kan fokusera på affärsdrivande insatser som bidrar till att ni når önskade resultat.


Interaktiv Säkerhet är det företag i Sverige som har mest erfarenhet av att jobba med innehållsmoderering. Vi minimerar risker och 
uppmärksammar våra kunder på eventuella problem
 som snabbt kan växa och bli större. 

Vill du veta mer om moderering? Kontakta oss idag!