Interaktiv Säkerhet

Whistleblower

Betydelse av rapporteringssystem

Under åren som vi har arbetat har vi samlat på oss spetskunskap och erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Här har vi samlat artiklar om whistleblowing och moderering som vi hoppas du kommer tycka är givande och intressanta.

Vår vision är att dessa texter ska hjälpa dig genom djungeln av visselblåsartjänster så att du kan hitta den bästa informationen anpassad till dig och gärna starta en diskussion med oss. 

TILLBAKA TILL BLOGGEN

 

Betydelse av rapporteringssystem

Hur upptäcker man bedrägerier och missförhållanden inom ett företag?

Självklart kan oegentligheter uppmärksammas på en mängd olika sätt men enligt undersökningen Report To The Nations 2018 från ACFE så bidrar tips från anställda med en överlägset stor del.

Rapporten visar också att procenten ökar ytterligare med hjälp av interna rapporteringssystem. Med anonyma visselblåsare och en anonym konversation genom en Whistleblowertjänst vågar fler larma om oetisk verksamhet på arbetsplatsen, något som kan göra att företaget sparar stora summor pengar. Med bättre intern kontroll så minskar riskerna, även för skadat anseende.

Som en bonus är anställda som känner att deras ledning litar på dem gladare och nöjdare med sin arbetsplats, enligt en studie av PayScale. Med en Whistleblowertjänst visar företaget att varje enskild arbetstagares röst är viktig och kan göra stor skillnad. Med en snöbollseffekt känner de anställda att de har mer ansvar och att de med företaget som team kan se till att de blir ett av de bästa på marknaden.


Interaktiv Säkerhet erbjuder whistleblowing-funktionen i färdiga paketeringar som vi av erfarenhet vet täcker de flestas behov men självklart kan vi även skräddarsy en lösning för just er verksamhet.

Kontakta oss för mer information på: 
info@whistleblower.se eller 0340-69 56 02